Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd Krokante Nobashi garnalen, sesam, home made sambal, limoen "Enigma" by Luc de Laet, licht gerookte picanha van rund met Pimenton, focaccia toast
€ 12 € 15 € 18
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade
€ 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Granada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu Enkel 'smiddagsop maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
€ 37,5 : voorgerecht -hoofdgerecht € 42,5 : voorgerecht - hoofdgerecht - dessert Onze chef stelt U dagelijks een menu voor !
Markt menu vier gangen à € 64 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Vitello tonnato "New Style, kalfstartaar, gegrilde tonijn, Parmezaan crème crispy kappers *** Witte asperges, lauwe vinaigrette met sjalot en sherry azijn, gekonfijte tomaat Duroc ham *** Parelhoen , asperge, krieltjes, jonge wortel, jus met Tierentijn mosterd OF Schotse zalmfilet met kruidenkorst, compote van tomaat, zeekraal prei mousseline *** Panna cotta van witte chocolade, Belgische aardbeien, saffraan crème, basilicum OF Crème brulée OF Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 6) ***
Ons à la Carte menu
Voorgerechten
'"V" Witte asperges op Vlaamse wijze "V" Witte asperges, lauwe vinaigrette met sjalot en sherry azijn, gekonfijte tomaat Witte asperges met mousseline en gerookte Schotse zalm Witte asperges, lauwe vinaigrette met sjalot en sherry azijn, gekonfijte tomaat en Duroc ham Witte asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen Carpaccio Black Angus, burrata crème, gekonfijte tomaat, rucola en oude parmezaan Enigma by "Luc de Laet",licht gerookte picanha van rund met Pimenton, focaccia toast Huisgemaakte garnaalkroketten, citroen, gefruite peterselie, 1 / 2 stuks Vitello Tonnato "New Style, kalfstartaar, gegrilde tonijn, parmezaan crème en crispy kappers Zeeuwse creuses nr. 3 " De Oesterij " Yerseke 6 stuks
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik Steak tartaar Black Angus Parelhoen, asperge, krieltjes, jonge wortel, jus met Tierentijn mosterd Rib Eye Holstein rund 300 gr., met pepersaus of béarnaise, seizoensla, frietjes Ierse filet pur 230gr. met pepersaus of béarnaise, seizoensla, frietjes
"V" Witte asperges op Vlaamse wijze "V" Witte asperges, lauwe vinaigrette met sjalot en sherry azijn, gekonfijte tomaat Witte asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen Witte asperges, mousseline en gerookte Schotse zalm Witte asperges, lauwe vinaigrette met sjalot en sherry azijn, gekonfijte tomaat, Duroc ham Asperges geserveerd met gebakken krieltjes
"V" Kort gebakken tonijn "No Tuna, frisse Niçoise salade, tuinkruiden, gebakken krieltjes Kort gebakken tonijn, frisse Niçoise salade, tuinkruiden en gebakken krieltjes Schotse zalmfilet met kruidenkorst, compote van tomaat, zeekraal, prei mousseline
€ 39 € 27 € 31 € 44 € 42
€ 34 € 34 € 40 € 37 € 36
€ 27 € 32 € 32
Nagerechten
Créme brûlée huisbereid
€ 13
Crumble van Jonagold appel, bolletje vanille ijs en cème anglais Crumble van rode vruchten, bolletje vanille ijs, coulis van frambozen Dame Blanche, vers vanille-ijs, chocoladecrumble en warme chocoladesaus Coupe Colonel, met Absolut Vodka en citroensorbet
€ 14 € 14 € 14 € 14
Moelleux van Valrhona chocolade, dulce de leche, vanille ijs Panna cotta van witte chocolade, Belgische aardbeien, saffraan crème en basilicum
€ 16 € 15
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 18
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje
€ 6 € 8
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 14
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 14
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 14
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 24
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets of vol au vent of fish fingers met frietjes en slaatje *** Kinderijsje met leuke verrassing