Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd
€ 10
Mini Taco's met pulled pork, home made pickles
€ 14
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade Home made Calamares met verse tartaarsaus
€ 14 € 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Granada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu Enkel 'smiddagsmaandag tot vrijdag
€ 32 : voorgerecht -hoofdgerecht - koffie Week 30 januari - 3 februari Witloof met grijze garnalen en gepocheerd ei ***** Steak met pepersaus, sla en frietjes ***** Koffie / thee
Markt menu à € 54 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Gravad lax, met sesam mayonaise, radijs en mosterdzaad Of Gebakken duif filet, met spitskool en jus van Cepes *** Dorade filet, met fregola, pompoen, courgette en Thaïse rode currysaus Of Ardeens varkenshaasje, met snijbonen, torenbloemkool, krieltjes en Blackwellsaus *** Traag gegaarde rabarber, framboos sorbet, dragon crèmeux, yoghourt espuma en amandelschilfers Of Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 3) ***
Ons à la Carte menu Gelieve vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 3 gerechten aub
Voorgerechten
"V" Groene asperges, met crème van geitenkaas, Romesco saus en amandel Gravad Lax met sesam mayonnaise en mosterdzaad Gebakken Sint Jacobsnoot, met gepocheerd ei, grondwitloof en mousseline saus
€ 19 € 23 € 29
Huisgemaakte garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie - 1 / 2 stuks
€ 14 - € 20
Carpaccio Black Angus, met mozarellacrème, rucola en parmezaan Gebakken duif filet, met spitskool en jus van Cepes
€ 21 € 24
Zeeuwse creuses nr. 3 "De Oesterij" uit Yerseke ( 6 stuks )
€ 24
Hoofdgerechten
"Van de hoeve en het bos"
Huisbereide vol au vent klassiek van Mechelse koekoek
€ 24
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik met crème van geitenkaas, Romesco saus en amandel
€ 34 € 26
"Uit de weide"
Steak tartaar “Black Angus” à la minute bereid Ardeens varkenshaasje, met snijbonen, torenbloemkool, krieltjes en Blackwell saus Varkenswangetjes, met Gouden Carolus, witloofsla en frietjes Entrecôte Holstein 9 maanden dry aged ( 300 gram ) met saus naar keuze, frietjes en slaatje
€ 24 € 26 € 29 € 45
Ierse filet pure gebakken met verse bearnaise of groene peperroom Côte à l'os +/- 1 kg. ( per 2 pers ), met gebakken krieltjes, frietjes en drie sauzen
€ 38 € 89
"Uit het water en de groententuin"
Dorade filet, met fregola, pompoen, courgette en Thaïse rode currysaus
€ 29
Gebakken Sint Jacobsnoten, met gepocheerd ei, grondwitloof, mousseline saus en puree
€ 39
Nagerechten
Créme brûlée huisbereid
€ 12
Dame Blanche, vers vanille-ijs, chocoladecrumble en warme chocoladesaus Coupe Colonel, met Absolut Vodka en citroensorbet
€ 12 € 13
Traag gegaarde rabarber, met framboos sorbet, dragon crèmeux yoghourt espuma en amandelschilfers
€ 14
Moelleux met Valrhona, Dulce de leche, vanille ijs
€ 14
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 16
Versgebakken Pannenkoeken (verkrijgbaar tussen 14u30 en 17u)
Pannenkoeken met suiker
€ 7
Pannenkoeken met siroop | confituur | Nutella
€ 8
Pannenkoeken met vanille-ijs en warme chocoladesaus
€ 9
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje
€ 6 € 8
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 12
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 12
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 12
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 22
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets of vol au vent of fish fingers met frietjes en slaatje *** Kinderijsje met leuke verrassing