Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd
€ 10
Gravad Lax , met mierikswortel mayo en mosterdzaad
€ 16
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade Nobashi garnaal met Oosterse vinaigrette
€ 14 € 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Granada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu Enkel 'smiddagsmaandag tot vrijdag
€ 32 : voorgerecht -hoofdgerecht - koffie Onze chef stelt U dagelijks een menu voor !
Markt menu vier gangen à € 59 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Tartaar van zalm, met dashi, bieslook, avocado en gel van duindoornbes *** Groene asperges, met burrata, gekonfijte tomaat en salsa verde *** Rode poon, met spitskool, groene asperges, fregola en romesco saus OF Kalfs Rib Eye, met torenbloemkool, groene bonen, rode biet crème, pommes fondant en choron saus *** Bavarois van passievrucht, met mango, witte chocolade en meringue Of Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 3) ***
Ons à la Carte menu
Voorgerechten
'"V" Groene asperges, met burrata, gekonfijte tomaat en salsa verde "V" Auberginecrumble met burrata crème en gekonfijte tomaat V" Carpaccio van rode biet, veenbessen, desemtoast, eendenmousse en mosterdsaus Carpaccio Black Angus met parmezaan en rucola Tartaar van zalm, met dashi, bieslook, avocado en gel van duindoornbes Tempura van Softshell krab met pompelmoes, lente ui, tomaat en Thaïse vinaigrette Pomme Moscovite met zure room, bieslook en kaviaar, Asetra 10 gram Pomme Moscovite met zure room, bieslook en kaviaar, Asetra 30 gram
€ 19 € 16 € 16 € 21 € 19 € 28 € 37 € 77
Huisgemaakte garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie - 1 / 2 stuks Zeeuwse creuses nr. 3 "De Oesterij" uit Yerseke ( 6 stuks )
€ 14 - € 21 € 24
Hoofdgerechten
Huisbereide vol au vent klassiek van Mechelse koekoek
€ 26
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik Steak tartaar Black Angus Fettuccini, met zwartpootkip, truffel en pecorino "V" Fettuccini, met truffel en pecorino "V" Lentesalade met waterkers, veldsla en geitenkaas Rode poon , met spitskool, groene asperges, fregola en romescosaus Paling in 't groen met frietjes Kalfs Ribeye, met torenbloemkool, groene bonen, rode biet crème, pommes fondant en choron saus Ierse filet pur 220gr. met sla, frietjes en béarnaise of peperroomsaus Entrecôte Simmenthaler 350 gr., met sla, frietjes en béarnaise of peperroomsaus
€ 36 € 26 € 27 € 22 € 22 € 32 € 36 € 33 € 41 € 43
Nagerechten
Créme brûlée huisbereid
€ 12
Dame Blanche, vers vanille-ijs, chocoladecrumble en warme chocoladesaus Coupe Colonel, met Absolut Vodka en citroensorbet
€ 12 € 13
Bavarois van passievrucht, met mango, witte chocolade en meringue Warme appel crumble taart, met vanille ijs Café Glacé
€ 12 € 13 € 12
Moelleux met Valrhona, Dulce de leche, vanille ijs Tartufo met donkere chocolade, hazelnootparfait en soepje van witte chocolade
€ 14 € 14
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 16
Versgebakken Pannenkoeken (verkrijgbaar tussen 14u30 en 17u)
Enkel van april tot oktober
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje Kindersteack met frietjes en appelmoes
€ 6 € 8 € 12
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 12
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 12
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 12
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 21
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets, vol au vent, kindersteak of fish fingers met frietjes en slaatje *** Kinderijsje met leuke verrassing