Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd
€ 10
"V" Verse springroll, erwtencrème en Vietnamese dip, niet gefrituurd
€ 14
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade
€ 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Grenada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu
à € 42 voorgerecht - hoofdgerecht - dessert
à € 36 voorgerecht -hoofdgerecht
à € 32 hoofdgerecht- dessert Wordt op uw vraag s’middags voorgesteld van ma tem vrij (niet op feestdagen)
Markt menu à € 49 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Heldere tomatenbouillon, buratta en minestrone groentjes, traag gegaard buikspek Of "V" Heldere tomatenbouillon, buratta en minestrone groentjes Of Gerookte makreelsla, met jus van appelen zuring, mosterdsaus *** Longhaas, met aubergine en spitskool, jus met dashi Of Pladijsfilet beurre blanc, manzanilla olijven, koude aardappelsla en groentjes *** Crème brûlée huisbereid à la Catalane Of Rood fruit, met nectarine, ijs van Granny Smith en yoghourt espuma Of Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 3) *** À la carte: ( gelieve de keuze te beperken tot 3-4 verschillende gerechten per gang )
Ons à la Carte menu Gelieve vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 3 à 4 gerechten
Voorgerechten
"V" Verse springroll, erwtencrème en Vietnamese dip, niet gefrituurd
€ 14
"V" Heldere tomatenbouillon, buratta en minestronegroentjes
€ 12
Heldere tomatenbouillon, buratta en minestrone groentjes, traag gegaard buikspek Gerookte makreelsla, met jus van appel en zuring, mosterdaus
€ 14 € 15
Huisgemaakte garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie - 1 / 2 stuks
€ 14 - € 20
Carpaccio "Black Angus", burrata crème, oude parmezaan en gekonfijte kerstomaatjes
€ 21
Griekse sla, manzanilla olijven, gepekelde ui en frambozenvinaigrette
€ 18
Zeeuwse creuses nr. 3 "De Oesterij" uit Yerseke ( 6 stuks )
€ 23
Hoofdgerechten
"Van de hoeve en het bos"
Huisbereide vol au vent klassiek van Mechelse koekoek
€ 24
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik "V" Griekse salade, manzanilla olijven, gepekelde rode ui en frambozenvinaigrette
€ 34 € 22
"Uit de weide"
Steak tartaar “Simmentaler” à la minute bereid Longhaas, met aubergine en spitskool, jus met dashi Rib eye Holstein dry ages UK, met verse bearnaise of groene peperroom
€ 24 € 29 € 42
Ierse filet pure gebakken met verse bearnaise of groene peperroom
€ 38
"Uit het water en de groententuin"
Pladijsfilet, met beurre blanc, manzanilla olijven, koude aardappelsla en groentjes
€ 28
Paling in 't groen, met fijne kruiden en frietjes Babytarbot 400 gram, à la meunière, met sla en frietjes
€ 35 € 48
Nagerechten
Créme brûlée huisbereid à la Catalane
€ 12
Dame blanche vers vanille-ijs, warme chocoladesaus pur Caraibe 66%
€ 12
Rood fruit, met nectarine, ijs van Granny Smith en yoghourt espuma
€ 14
Clafoutis van rood fruit, pistache ijs, viooltjes en pepermint
€ 12
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 16
Versgebakken Pannenkoeken (verkrijgbaar tussen 14u30 en 17u)
Pannenkoeken met suiker
€ 7
Pannenkoeken met siroop | confituur | Nutella
€ 8
Pannenkoeken met vanille-ijs en warme chocoladesaus
€ 9
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje
€ 6 € 8
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 12
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 12
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 12
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 19
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets of vol au vent of fish fingers met frietjes of puree *** Kinderijsje met leuke verrassing