Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd
€ 10
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade Nobashi garnaal met Oosterse vinaigrette
€ 14 € 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Granada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu Enkel 'smiddagsmaandag tot vrijdag
€ 32 : voorgerecht -hoofdgerecht - koffie Onze chef stelt U dagelijks een menu voor !
Markt menu vier gangen à € 59 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Rucola salade, met burrata straciatella, gemarineerde groenten en citrus vinaigrette *** Steak tartaar, met home made pickles, peper mayonaise sesam nootjes en truffelolie *** Kabeljauwhaas , met groene asperge, erwtjes, broccolipuree en tomaten salsa OF Filet mignon, met aubergine kaviaar, boontjes, courgette pepersaus en pommes neuf *** Gemarineerde aardbei, met limoen en munt, mousse van Ivoire chocolade aardbeikrokantje en framboos sorbet Of Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 3) ***
Ons à la Carte menu
Voorgerechten
'"V" Rucola salade, met burrata straciatella, gemarineerde groenten en citrus vinaigrette V" Carpaccio van Coeur de Boeuf, mozarella, pesto, parmezaan crumble en Thaise basilicum Carpaccio Black Angus met parmezaan en rucola Steak tartaar, met home made pickles, peper mayonaise, sesam nootjes en truffelolie Wagyu Kobe entrecôte A 100 gr., met shiitake, zwarte lookmayonaise en Oosterse vinaigrette Klassieke maatjes, met groene bonen en Granny Smith Tomaat garnaal, met sla
€ 19,5 € 17 € 21 € 19,5 € 49 € 19 € 19
Huisgemaakte garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie - 1 / 2 stuks Zeeuwse creuses nr. 3 "De Oesterij" uit Yerseke ( 6 stuks )
€ 16 - € 23 € 24
Hoofdgerechten
Huisbereide Vol au Vent van Mechelse koekoek
€ 26
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik Steak tartaar Black Angus Fettuccini, met zwartpootkip, truffel en pe Zeetong Meunière Kabeljauwhaas met groene asperge, erwtjes broccolipuree en tomatensla Paling in 't groen Caesar salade Tomaat garnaal 2 stuks met sla en frietjes "V" Fettuccini, met truffel en pecorino "V" Couscous met lentegroenten en tuinkruiden "V" Biet Bourgognon Carima Entrecôte, dry aged 7 weken, met pepersaus, béarnaise, sla en frietje Ierse filet pur 220gr. met sla, frietjes en saus naar keuze Runds entrecôte Angus Paraguay 350 gr., met pepersaus of béarnaise, sla en frietjes
Coupe Brésilienne Dame Blanche, vers vanille-ijs, chocoladecrumble en warme chocoladesaus Coupe Colonel, met Absolut Vodka en citroensorbet
€ 12 € 12 € 13
Gemarineerde aardbei ,metlimoen, munt, mousse van Ivoire chocolade aardbeikrokantje en framboos sorbet Coupe aardbei Cafe Glace Sabayon met kriekbier, 1 keuze per tafel minimum 2 personen Sabayon met fruitsap NA Sabayon Royal met champagne
€ 12
€ 14 € 12 € 14 € 14 € 16
Moelleux met Valrhona, Dulce de leche, vanille ijs
€ 14
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 16
Versgebakken Pannenkoeken (verkrijgbaar tussen 14u30 en 17u)
Enkel van eind april tot oktober
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje Kindersteack met frietjes en appelmoes
€ 6 € 8 € 12
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 12
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 12
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 12
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 21
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets, vol au vent, kindersteak of fish fingers met frietjes en slaatje *** Kinderijsje met leuke verrassing