Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Zeeuwse creuses nr. 3 " De Oesterij " uit Yerseke Bruschetta met tomaat, feta en dragon olie
€ 4 / stuk € 9
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd
€ 10
Gravad Lax , met mierikswortel mayo en mosterdzaad
€ 16
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade Nobashi garnaal met Oosterse vinaigrette
€ 14 € 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Granada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu Enkel 'smiddagsmaandag tot vrijdag
€ 32 : voorgerecht -hoofdgerecht - koffie Menu vanaf donderdag 28 september : Griekse salade *** Kabeljauw filet met gamba's in curry en wortelpuree ***** Koffie / thee
Markt menu vier gangen à € 59 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Variatie van burrata, met cherry tomaatjes en basilicum *** Open ravioli, met krabvlees en prei, erwten en bisque *** Kals Ribeye, met gegrilde courgette, jonge wortel, krieltjes en choronsaus Of Grietfilet, met mosselen, venkel, tuinbonen, puree en jus van venkel Supplement kaviaar Shrenka 10 gram : € 25 *** Brownie met kokosijs, rood fruit en witte chocolade Of Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 3) ***
Ons à la Carte menu Gelieve vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 3 gerechten aub
Voorgerechten
"V" Auberginecrumble , met burrata crème en gekonfijte tomaat "V" Variatie van burrata,met cherry tomaatjes en basilicum Hollandse maatjes, met granny smith, rode ajuin, groene boontjes en vinaigrette. Tomaat garnaal, met mayonaise, frietjes en sla , 1 of 2 stuks Gamba's 4 of 6 stuks, met marinade van rozemarijn en citroen, lente ui en kervel Grijze garnalen met dragoncrème, tomaten en crumble van parmezaan en hazelnoot Carpaccio Black Angus met parmezaan en rucola
€ 16 € 16 € 17 € 19 / 29 € 22 / 28 € 19 € 21
Huisgemaakte garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie - 1 / 2 stuks Zeeuwse creuses nr. 3 "De Oesterij" uit Yerseke ( 6 stuks )
€ 14 - € 21 € 24
Hoofdgerechten
Huisbereide vol au vent klassiek van Mechelse koekoek
€ 24
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik Steak tartaar Black Angus Dry aged côte de boeuf "Simmentaler", 300 gr., met sla en frietjes, saus naar keuze Kalfs ribeye, gegrilde courgette, jonge wortel, krieltjes en choronsaus Ierse filet pure 220 gram / 300 gram, gebakken met verse bearnaise of groene peperroom
€ 34 € 24 € 42 € 34 € 39 / 46
Grietfilet , met mosselen, venkel, tuinbonen, puree en jus van venkel Supplement Kaviaar Shrenka 10 gr. : € 25
€ 32
Octopus met lookboter, tuinkruiden en puree Octopus met lookboter, tuinkruiden, puree en kaviaar Shrenka 10 gr. Tomaat garnaal, met mayonaise, frietjes en sla , 1 of 2 stuks Gamba's met marinade van rozemarijn en citroen, lente ui en kervel, 4 of 6 stuks
€ 31 € 56 € 19 / 29 € 22 / 28
Nagerechten
Créme brûlée huisbereid
€ 12
Dame Blanche, vers vanille-ijs, chocoladecrumble en warme chocoladesaus Coupe Colonel, met Absolut Vodka en citroensorbet
€ 12 € 13
Coupe Brésilienne Brownie , met kokosijs, rood fruit en witte chocolade Coupe aardbei met coulis van aardbeien
€ 12 € 12 € 15
Moelleux met Valrhona, Dulce de leche, vanille ijs
€ 14
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 16
Versgebakken Pannenkoeken (verkrijgbaar tussen 14u30 en 17u)
Pannenkoeken met suiker
€ 7
Pannenkoeken met siroop | confituur | Nutella
€ 8
Pannenkoeken met vanille-ijs en warme chocoladesaus
€ 9
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje
€ 6 € 8
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 12
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 12
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 12
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 22
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets of vol au vent of fish fingers met frietjes en slaatje *** Kinderijsje met leuke verrassing