Het culinaire team van het restaurant Sint Michiels combineert talent en creativiteit . Zo volgt de menukaart de seizoenen en worden de gerechten steeds met passie bereid.
Bitterballen “Bourgondisch” met Tierentijn mosterd
€ 10
Gravad Lax , met mierikswortel mayo en mosterdzaad
€ 16
Manchego en Chorizo Ibérico, plankje met grissini en tapenade Nobashi garnaal met Oosterse vinaigrette
€ 14 € 14
Duroc Batallé “Gran Riserva” topham uit Granada 20 maanden gerijpt
€ 18
Lunchmenu Enkel 'smiddagsmaandag tot vrijdag
€ 32 : voorgerecht -hoofdgerecht - koffie Menu van 20 tot 31 maart Burrata met San Marzano en basilicum mayonaise *** Doradefilet met tuinbonen, spinazie puree en beurre blanc ***** Koffie / thee
Markt menu à € 54 p.p.
Gelieve deze te nemen voor het hele gezelschap Verkrijgbaar ma - zon ( lunch en diner)
Gepekelde makreelfilet, met quinoa, rammenas en jus van Granny Smith Of Traag gegaarde porchetta, met rucola, tonnato saus en gekonfijte tomaat *** Skreihaas, met pastinaakpuree, spinazie, bloemkool en salsa verde Of Magret de canard, met kenia bonen, crème van zoete aardappel en pommes neuf *** Panna Cotta, met tonka boon, Griekse yoghourt, mangogel en crumble Of Crème brulée Of Kaasbordje van onze kaasmeester “Schockaert” (+ € 3) ***
Ons à la Carte menu Gelieve vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 3 gerechten aub
Voorgerechten
"V" Lentesalade, met waterkers, veldsla, geitenkaas en pommes fondant Gepekelde makreelfilet, met quinoa, rammenas en jus van Granny Smith Gebakken Sint Jacobsnoot, met gepocheerd ei, grondwitloof en mousseline saus
€ 16 € 18,5 € 29
Huisgemaakte garnaalkroketten met citroen en gefruite peterselie - 1 / 2 stuks
€ 14 - € 21
Traag gegaarde porchetta, met rucola, tonnato saus en gekonfijte tomaat
€ 19
Zeeuwse creuses nr. 3 "De Oesterij" uit Yerseke ( 6 stuks )
€ 24
Hoofdgerechten
"Van de hoeve en het bos"
Huisbereide vol au vent klassiek van Mechelse koekoek
€ 24
Huisbereide vol au vent “deluxe” van Mechelse koekoek met gebakken kalfszwezerik
€ 34
"Uit de weide"
Steak tartaar “Black Angus” à la minute bereid Stoverij van lamsbout, met Madras curry, kokosmelk en lentegroenten Magret de canard, met kenia bonen, crème van zoete aardappel en pommes neuf Entrecôte Simmentaler ( 300-400 gram ) met saus naar keuze, frietjes en slaatje
€ 24 € 29 € 30 € 42
Ierse filet pure gebakken met verse bearnaise of groene peperroom
€ 39
"Uit het water en de groententuin"
Skreihaas, met pastinaakpuree, spinazie, bloemkool en salsa verde
€ 32
Gebakken Sint Jacobsnoten, met gepocheerd ei, grondwitloof, mousseline saus en puree "V" Lentesalade, met waterkers, veldsla, geitenkaas en pommes fondant
€ 39 € 26
Nagerechten
Créme brûlée huisbereid
€ 12
Dame Blanche, vers vanille-ijs, chocoladecrumble en warme chocoladesaus Coupe Colonel, met Absolut Vodka en citroensorbet
€ 12 € 13
Panna Cotta, met tonkaboon, Griekse yoghourt, mangogel en crumble
€ 13
Moelleux met Valrhona, Dulce de leche, vanille ijs
€ 14
Kaasbordje van onze Kaasmeester “Schockaert”, homemade chutney, rozijnentoast
€ 16
Versgebakken Pannenkoeken (verkrijgbaar tussen 14u30 en 17u)
Pannenkoeken met suiker
€ 7
Pannenkoeken met siroop | confituur | Nutella
€ 8
Pannenkoeken met vanille-ijs en warme chocoladesaus
€ 9
Kinderkaart (tot 12 jaar)
Tomatensoep met balletjes Kaaskroketje
€ 6 € 8
Vol-au-vent met frietjes of puree
€ 12
Homemade chicken nuggets met frietjes of puree
€ 12
Homemade fish fingers met frietjes of puree
€ 12
Kinderijsje met leuke verrassing
€ 6
Kindermenu tot 12 jaar à € 22
Tomatensoep met balletjes OF Kaaskroketje *** Chicken nuggets of vol au vent of fish fingers met frietjes en slaatje *** Kinderijsje met leuke verrassing